Zwolle fit & vitaal!

#gaafproject
Van april t/m juni 2017 hebben een enthousiaste groep (mbo en hbo) studenten gewerkt aan een vraagstuk van de gemeente Zwolle. De opdracht (fase A) was om onderzoek te doen naar de best practices ten aanzien van sport en bewegen in de openbare ruimte en concepten die voor de gemeente Zwolle

toepasbaar zouden zijn:
1. The Walking Schoolbus | is een concept waarbij kinderen, onder begeleiding van ouders, docenten of vrijwilligers, naar school lopen. Door middel van afgesproken plekken en tijden kunnen kinderen bij ‘bushaltes’ worden opgehaald om vervolgens verder mee te lopen met The Walking Schoolbus. Door dit concept hebben kinderen ’s ochtends al de nodige beweging gehad wat positief bijdraagt aan o.a. het concentratievermogen tijdens schooluren.

2. Out of the box | dit concept is bedacht om kinderen in hun eigen buurt meer buiten te laten spelen. Dit concept bevat een box, bijvoorbeeld een zeecontainer of garagebox, die op een veilige plek wordt neergezet. In de box is speelgoed opgeslagen dat uitgeleend kan worden aan buurtkinderen (soort bibliotheek maar dan voor sport & spel)

3. Led’s Go | is een concept die inspeelt op de huidige moderne technologieën. Led’s Go brengt vernieuwende technologieën en beweging samen. Door (buiten)games te ontwikkelen waarbij gebruikt wordt gemaakt van led light en projecties, worden speelplekken een stuk interessanter.

#nextstep
Wat is er nodig om bovenstaande concepten te realiseren? Wat zijn de belangrijkste uitgangspunten en kritische factoren? Toets deze kaders en criteria en maak vervolgens een realisatieplan inclusief haalbaarheidsstudie met businesscase zodat het project tot uitvoering gebracht kan worden in het voorjaar van 2018 in Zwolle!

Wij zoeken jou!
Heb jij affiniteit met beweging, gezonde levensstijl, slimme technologie en jongeren? Wij zijn op zoek naar innovatieve studenten die blij worden van iets dat wél werkt. Analytisch sterke ondernemende en nieuwsgierige types die interesse hebben op het vlak van Educatie, Sportkunde, Communicatie, Commerciële economie of Financiën.

Wat levert het jou op?
Een unieke samenwerking met mbo- en hbo-studenten van verschillende opleidingen, maximale inzet van jouw talent en toegang tot een uniek programma en netwerken.

Opdrachtgever

Aart Jansen (Gemeente Zwolle)

Coaches

nog niet bekend

Projectleider

Lisa Heethaar (DDOEN)

Looptijd

t/m eind november 2017

Meedoen?

Heb je nog vragen? Of wil je gelijk meedoen? Stuur dan een mail naar lisa@denieuwehanzunie.nl