Werken als jonge ambtenaar, dat is pas een sexy baan!

Werken bij een gemeente. Wie wil dat niet? Voor veel jongeren is werken bij een gemeente niet aantrekkelijk. Hoe kan dit? En hoe kan het dan anders? Een probleem dat overigens bij meerdere gemeenten speelt. Daarom participeert Sjoukje de Haan van de Vechtdal Academie in dit vraagstuk omdat ook enkele gemeenten in het Vechtdal deze vraag hebben neergelegd bij het onderwijs.

En hoe mooi is het dan om jongeren zelf aan de slag te laten gaan met dit vraagstuk.

De start? Na de voorjaarsvakantie al! Een desk-research en field-research wordt gedaan door vijfentwintig studenten van Landstede opleiding evenementenorganisatie. Want hoe doet men dit binnen andere gemeenten? Kennen we goede voorbeelden uit het buitenland? Wat werkt en wat werkt niet?

Zes studenten van de opleiding Recht van Hogeschool Windesheim en vijfendertig van de opleiding Juridisch medewerker van Landstede hebben zich gemeld voor de safari en de concept-ontwikkeling. Een safari? Jazeker! Meelopen met iemand werkzaam bij gemeente Zwolle. Ontdekken, ervaren en reflecteren.

Vervolgens komen de studenten samen en delen zij hun ervaringen en waarnemingen. Met elkaar presenteren zij de opbrengst aan de opdrachtgever.  

Eén of twee concepten worden vervolgens door de opdrachtgevers gekozen en de studenten worden uitgedaagd de concepten verder door te ontwikkelen. 

Opdrachtgevers

Jan Brink (wethouder gemeente Zwolle)
Bianca Meekers (senior-beleidsadviseur gemeente Zwolle)

Looptijd

Maart 2016 – zomer 2016

Coaches

Roel Kiers
Loes Visscher