Maak het vrouwenvoetbal populairder dan het mannenvoetbal

In 2020 is het vrouwenvoetbal van PEC Zwolle populairder dan het mannenvoetbal. Het stadion zit bomvol, als bezoeker ervaar je veel vertier en je kan niet wachten tot de volgende wedstrijd plaatsvindt. Als het aan de ingooiers Arjan Jansen, Eilt Staal en Jacco Teunis van PEC Zwolle ligt zou dat maar zo kunnen gaan gebeuren. 

Het plan is om studenten van Hogeschool Windesheim, Landstede, Talentstad en het Deltion College in 4 fasen met elkaar aan de slag te laten gaan. Het project startte in december 2015. Na een ontbijt-sessie en een meeting hebben we de grote lijnen van het project uitgezet en afgestemd bij de betrokken opleidingen. Fase 1, (een kort onderzoek) is in december afgerond.

Begin februari (fase 2) is er een aftrap geweest in het PEC Zwolle stadion; een druk bezochte informatie middag voor studenten. Het enthousiasme gonst door de zaal. Een week later stonden er twee elftallen paraat. Om in de sfeer van de opdracht te blijven gaan twee teams van 11 studenten het tegen elkaar opnemen. Wie kan het beste concept bedenken zodat de populairiteit van het vrouwenvoetbal aanzienlijk gaat toenemen? Moge het beste elftal winnen! 

Tijdens de brainstorm-middag hebben we de focus gelegd op 2 punten: visie op korte en lange termijn. Hoe krijgen we op 6 mei het stadion vol als de PEC Zwolle vrouwen moeten spelen tegen de vrouwen van SC Heerenveen? En hoe kunnen we daarnaast mensen warm maken voor het vrouwenvoetbal? Dat de studenten creatief zijn en vol ideeën zitten dat bleek wel.

Op 9 maart gaat de battle plaats vinden. De studenten gaan op hun eigen manier hun concept presenteren aan een jury met oa een aantal bekende en sportieve Zwollenaren. Welke plannen gaan door? Is er gedacht aan regio binding? Is het haalbaar?

In fase 3 gaan meerdere groepen aan de slag met maar één doel: een vol stadion op 6 mei 2016! De winnende onderdelen zijn daarin leidend. In fase 4 gaan we van concept naar realisatie naar verduurzaming. Welke concepten kunnen volgend seizoen opnieuw ingezet worden? En hoe gaat dit? Wat is het verdienmodel? Wat vraagt dit aan investering van PEC, andere betrokkenen en wat levert het hen op?

Opdrachtgevers

Jacco Teunis (PEC Zwolle)

Looptijd

Februari 2016 – zomer 2016

Coaches

Frances Meester
Hugo Geurtse