Kunstruimte Het Langhuis

Het Langhuis als levensbestendig kunstcentrum

Het bestuur, de businessclubleden en zo ook vele anderen zijn ervan overtuigd dat
Zwolle een onafhankelijke jonge creatieve broedplaats nodig heeft. Juist in de binnenstad en juist in Zwolle waar creativiteit, kunst&cultuur al minder aandacht krijgen dan in soortgelijke steden. En die kansen liggen er. Nu al bereikt Kunstruimte Het Langhuis 5000 tot 6000 bezoekers per jaar. Maar liefst 950 bezoekers bezochten de expostie in de Grote Kerk. ‘Ervaren met kunst, daarvoor moet je in Zwolle zijn’, het is een ambitie die best eens waargemaakt zou kunnen worden.

De wens is om het Langhuis te transformeren naar een levensbestendig kunstcentrum in Zwolle die mensen stimuleert om talenten te ontwikkelen. Dit stimuleren van het ontwikkelen van talenten kan op meerdere plekken in de stad gebeuren. Het Langhuis zelfs zal 1 van de locaties in de stad zijn. Daar kunnen mensen experimenteren, het avontuur aangaan en werken met het onbekende en ongewisse.

De opdracht

Het Langhuis dient een professionele zelfstandige organisatie te worden met een duidelijke betekenis voor de stad. Een organisatie die weet waar zij voor staat, continuïteit biedt, professie uitstraalt, van en met de stad Zwolle ontwikkelt en een hele heldere WHY, HOW en WHAT heeft (propositie). Een bijzondere klus, maar niet onmogelijk voor het projectteam van De Nieuwe Hanze Unie!

Wie deden er mee aan dit project?

Studenten en docenten van:

Windesheim: opleiding Communicatie, Commerciële Economie en Accountancy
NHL Stenden: opleiding Commerciële Economie

Andere betrokkenen:

Ijsselvliet

Wat is er opgeleverd?

  • Een businessplan:met onder andere een uitgebreide doelgroepanalyse en een overzicht van kosten en inkomsten.
  • Een stappenplan: waarbij de eerste en belangrijkste stap een reorganisatie is. Vanuit daar kan Het Langhuis weer verder.

Opdrachtgever

Paul van der Ham (Bestuursvoorzitter Kunstruimte Het Langhuis)

Projectleider

Petra van den Hengel

Looptijd

September 2018 t/m januari 2019

Meedoen?

Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor dit project!