Een klas, kun je die eten?

Wat is het idee?

Het idee is om een concept uit te werken voor de Eetbare Klas en deze op de markt te zetten. Het is een spannend systeem, waarbij kinderen op jonge leeftijd interactief kennismaken met het verbouwen en eten van gezond voedsel. De Eetbare Klas haalt de schooltuin als het ware naar binnen, zodat leerlingen er het hele jaar mee aan de slag kunnen en er elke les van kunnen genieten. En dit op een manier waarbij interactie en spelen met het systeem centraal staat.
Weten wat je eet, vertrouwen hebben in waar het vandaan komt, maar ook weten hoe het groeit en bloeit, werkt gezonder eten in de hand. Groen is leuk en gezond.
De Klas Kas is een belevenis: licht moet feller schijnen; water moet harder stromen; data moet bewegen. Sensoren lezen, sturen en uitproberen maken de Klas kas interactief. In één woord: het moet een Experience zijn.

Wij zoeken jou!

Heb jij affiniteit met educatie en gezonde voeding en wil je hier een bijdrage aan leveren? Wij zijn op zoek naar nieuwsgierige studenten met zowel een helicopterview als oog voor details. Iemand die NEE zegt tegen standaard  oplossingen. Ligt jouw interesse bij gamification, communicatie, ondernemerschap, educatie, vormgeving en out of the box denken? Lijkt het jou leuk om met een frisse blik en creatieve brein deze start-up te ontwikkelen, samen met diverse experts? Dan is deze opdracht zeker iets voor jou.

Wat levert het jou op?

  • je werkt samen met MBO en HBO studenten van totaal verschillende
    opleidingen en kunt je talent maximaal inzetten;
  • je krijgt een uniek programma aangeboden en toegang tot netwerken die je anders als student niet snel zou hebben;
  • je ontwikkelt samen een nieuw concept en zet deze op de markt met je opdrachtgever.

Opdrachtgever

Michiel Holsheimer (MO Green)

Coaches

nog niet bekend

Projectleider

Petra van den Hengel (Agri&Food innovatiecluster regio Zwolle)

Looptijd

Oktober 2017 t/m januari 2018

Meedoen?

Heb je nog vragen? Wil je gelijk meedoen? Mail Kim op petra@denieuwehanzeunie.nl