Balkbrug op de kaart

Het eerste burgeriniatief-project is ook afgerond! De Nieuwe Hanze Unie heeft in het afgelopen half jaar geholpen om verbindingen te leggen tussen ‘de O’s’ om het indrukwekkende inwonerinitiatief Bruggenbouwers Balkbrug te helpen bij het ontwikkelen van een online platform waarbij de lokale betrokkenheid wordt vergroot. Noem het State of the Art Noaberschap.

Hoogtepunt was het Basecamp op vrijdag 11 en zaterdag 12 december. Brainstormen, sporten, fotograferen, interviewen, filmen, kamperen en voor een volle zaal je oogst delen. Het was het moment om studenten van het Deltion College, Hogeschool Windesheim, Universiteit Groningen en SG ThorbeckeCollege te motiveren om bij te dragen aan dit dynamische project en hen te laten ervaren hoe het is om echt gebruik te maken van elkaars kwaliteiten.


Wat leverde het op?

Nieuwe inzichten uit verrassende hoek! Studenten van allerlei achtergronden en leeftijden bij elkaar: het werkt! In combinatie met opdrachtgever en andere ‘o-s’ – werkt nog beter! Aan de slag voor een ‘dorp’ heeft de aandacht! ‘Een keer wat anders’. Studenten uit eigen dorp en leerlingen van Thorbecke stonden opeens op en sloten aan bij het Bruggenbouwen.


En hoe nu verder?

• Nicole, studente Hogeschool Windesheim marketing en communicatie, studeert af bij De Bruggenbouwers Balkbrug. Zij gaat verder met de opdracht.
• 5 leerlingen van Scholengemeenschap Thorbecke en woonachtig in Balkburg zette ‘de jonge bruggenbouwers’ op Instagram. Zij willen graag met elkaar verder blijven bouwen en hun steentje bijdragen.
• 600 foto’s opgeleverd door studenten Fotografie van het Deltion College kunnen voor allerlei communicatie-uitingen worden gebruikt.
• Verschillende filmpjes over Balkbrug, de Bruggenbouwers en de Basecamp in december – en veel materiaal waar content van zal worden gemaakt voor het online platform. De Deltion studenten Camera en Editing blijven daarbij betrokken.

Opdrachtgevers

Bruggenbouwers Balkbrug

Looptijd

Oktober 2015 – januari 2016